Spanje is even van de voorgrond verdwenen, maar Portugal is nu weer in het nieuws. De Portugese premier Pedro Passos Coelho waarschuwde in de Financial Times dat zijn land minder snel dan verwacht terug beroep kan doen op de financiële markten. Concreet zou dit kunnen betekenen dat het land om extra hulp zal moeten verzoeken.

Econocom blijft waakzaam wat 2012 betreft

Econocom, de Europese marktleider in het beheer van informatica- en telecominfrastructuren voor bedrijven, blikt terug op een gunstig 1e kwartaal met een omzet van 357 miljoen euro ten opzichte van 350 miljoen euro tijdens het 1e kwartaal 2011. De autonome groei van +2 % is bemoedigend, temeer omdat daarin de voortzetting van de aangekondigde uitstap uit niet-strategische activiteiten is verwerkt.

De groei van de groep tijdens het 1e kwartaal zet zich door in de twee regio's Noord- en Oost-Europa en Zuid-Europa. In Frankrijk en de Benelux is de activiteit over het algemeen stabiel.

De toenadering in de loop van het trimester (door de acquisitie van 40 % van de aandelen) met de Belgische firma Centix, die gespecialiseerd is in de virtualisering van servers en werkplekken,

leidde al tot de ondertekening van verscheidene contracten.

Econocom blijft waakzaam tegenover een onzekere macro-economische situatie, maar behoudt het vertrouwen in het lopende boekjaar. De groep bevestigt haar jaardoelstelling, namelijk een lichte omzetstijging, een courant operationeel resultaat van meer dan 70 miljoen euro en een nettowinst per aandeel van circa 2 euro.

Spanje is even van de voorgrond verdwenen, maar Portugal is nu weer in het nieuws. De Portugese premier Pedro Passos Coelho waarschuwde in de Financial Times dat zijn land minder snel dan verwacht terug beroep kan doen op de financiële markten. Concreet zou dit kunnen betekenen dat het land om extra hulp zal moeten verzoeken. Econocom blijft waakzaam wat 2012 betreft Econocom, de Europese marktleider in het beheer van informatica- en telecominfrastructuren voor bedrijven, blikt terug op een gunstig 1e kwartaal met een omzet van 357 miljoen euro ten opzichte van 350 miljoen euro tijdens het 1e kwartaal 2011. De autonome groei van +2 % is bemoedigend, temeer omdat daarin de voortzetting van de aangekondigde uitstap uit niet-strategische activiteiten is verwerkt. De groei van de groep tijdens het 1e kwartaal zet zich door in de twee regio's Noord- en Oost-Europa en Zuid-Europa. In Frankrijk en de Benelux is de activiteit over het algemeen stabiel. De toenadering in de loop van het trimester (door de acquisitie van 40 % van de aandelen) met de Belgische firma Centix, die gespecialiseerd is in de virtualisering van servers en werkplekken, leidde al tot de ondertekening van verscheidene contracten. Econocom blijft waakzaam tegenover een onzekere macro-economische situatie, maar behoudt het vertrouwen in het lopende boekjaar. De groep bevestigt haar jaardoelstelling, namelijk een lichte omzetstijging, een courant operationeel resultaat van meer dan 70 miljoen euro en een nettowinst per aandeel van circa 2 euro.