De Portugese financieminister Fernando Teixeira dos Santos verklaarde dat de besprekingen over de uitbreiding van het fonds veel langer dan verwacht aanslepen, waardoor de stabilisatie van de euro gevaar loopt.

Opnieuw is dus gebleken dat er grote verschillen bestaan tussen Noord- en Zuid-Europa wat het aanreiken van een oplossing voor de crisis betreft. Zowel Griekse als Portugese staatsobligaties daalden gisteren voor een derde dag op rij.

De Duitsers zijn tegenstanders van een uitbreiding van het stabiliteitsfonds tenzij er nieuwe maatregelen worden genomen voor de versterking van de concurrentiekracht van de regio.

De Portugese financieminister Fernando Teixeira dos Santos verklaarde dat de besprekingen over de uitbreiding van het fonds veel langer dan verwacht aanslepen, waardoor de stabilisatie van de euro gevaar loopt. Opnieuw is dus gebleken dat er grote verschillen bestaan tussen Noord- en Zuid-Europa wat het aanreiken van een oplossing voor de crisis betreft. Zowel Griekse als Portugese staatsobligaties daalden gisteren voor een derde dag op rij. De Duitsers zijn tegenstanders van een uitbreiding van het stabiliteitsfonds tenzij er nieuwe maatregelen worden genomen voor de versterking van de concurrentiekracht van de regio.