De Portugese premier Jose Socrates geeft toe dat zijn land tot over de oren in de schulden steekt. Algemeen wordt verwacht dat Portugal na Griekenland en Ierland op zijn beurt om Europese steun zal moeten vragen.

Socrates beloofde dat de nodige stappen zullen worden gezet om de begroting weer in orde te krijgen, maar gaf toe dat dit een moeilijke opdracht belooft te worden wanneer er geen Europese hulp komt.

Socrates beklemtoonde dat de huidige crisis een Europese en een euro crisis is en geen crisis van afzonderlijke landen. Daarom is een gecoördineerde Europese aanpak noodzakelijk.

De Portugese premier Jose Socrates geeft toe dat zijn land tot over de oren in de schulden steekt. Algemeen wordt verwacht dat Portugal na Griekenland en Ierland op zijn beurt om Europese steun zal moeten vragen. Socrates beloofde dat de nodige stappen zullen worden gezet om de begroting weer in orde te krijgen, maar gaf toe dat dit een moeilijke opdracht belooft te worden wanneer er geen Europese hulp komt. Socrates beklemtoonde dat de huidige crisis een Europese en een euro crisis is en geen crisis van afzonderlijke landen. Daarom is een gecoördineerde Europese aanpak noodzakelijk.