Portugal zit met een minderheidsregering en dus gaan de maatregelen mogelijk weggestemd worden door het parlement. Premier Jose Socrates kondigde al aan dat hij overweegt om ontslag te nemen als het zover komt.

Het land kan vervolgens gedurende minstens twee maanden in een politieke impasse raken en dat op een moment dat regering er alles aan heeft gedaan om het vertrouwen van de beleggers in het land te versterken.

Emilie Gay, analist bij Capital Economics, is van mening dat een nieuwe Portugese crisis op geen slechter moment zou komen. Gans Europa kan als gevolg van de Portugese problemen opnieuw in een crisis belanden.

Portugal zit met een minderheidsregering en dus gaan de maatregelen mogelijk weggestemd worden door het parlement. Premier Jose Socrates kondigde al aan dat hij overweegt om ontslag te nemen als het zover komt. Het land kan vervolgens gedurende minstens twee maanden in een politieke impasse raken en dat op een moment dat regering er alles aan heeft gedaan om het vertrouwen van de beleggers in het land te versterken. Emilie Gay, analist bij Capital Economics, is van mening dat een nieuwe Portugese crisis op geen slechter moment zou komen. Gans Europa kan als gevolg van de Portugese problemen opnieuw in een crisis belanden.