De Portugese regering zucht en kreunt nog steeds onder een schier ondraaglijke schuldenlast en dat op een moment dat de toegang naar de financiële markten nog altijd maar op een klein kiertje staat. Het enige waar de Portugezen in zijn geslaagd is in het winnen van wat tijd.

Maar de Portugese economie slaagt er maar niet in om voldoende snelheid te winnen en de regering in Lissabon beschikt niet over de financiële middelen om de economie in een hogere versnelling te brengen. Nochtans is dat nodig om de financiën in orde te brengen. Portugal heeft er dus alle belang bij de rente laag blijft.

De Portugese regering zucht en kreunt nog steeds onder een schier ondraaglijke schuldenlast en dat op een moment dat de toegang naar de financiële markten nog altijd maar op een klein kiertje staat. Het enige waar de Portugezen in zijn geslaagd is in het winnen van wat tijd. Maar de Portugese economie slaagt er maar niet in om voldoende snelheid te winnen en de regering in Lissabon beschikt niet over de financiële middelen om de economie in een hogere versnelling te brengen. Nochtans is dat nodig om de financiën in orde te brengen. Portugal heeft er dus alle belang bij de rente laag blijft.