Daarnaast moeten de Portugese banken vooral in januari en februari beroep moeten doen op de kapitaalmarkten. Boone is van mening dat het niet meer dan logisch zou zijn dat Portugal om hulp gaat vragen.

Op 17 en 18 januari vergaderen de Europese financieministers en de agenda van die meeting is goed gevuld. Er zal worden gepraat over meer besparingsmaatregelen en over het herstel van het Europees financieel systeem. Dat houdt onder andere strengere stress tests voor de banken in.

Andere agendapunten zijn het versterken van het Europees veiligheidsnet, wat vooral voor Duitsland een teer punt vormt. Daarnaast zal ook worden gepraat over hervormingen van het Europees pensioensysteem en van de arbeidsmarkt.

Daarnaast moeten de Portugese banken vooral in januari en februari beroep moeten doen op de kapitaalmarkten. Boone is van mening dat het niet meer dan logisch zou zijn dat Portugal om hulp gaat vragen. Op 17 en 18 januari vergaderen de Europese financieministers en de agenda van die meeting is goed gevuld. Er zal worden gepraat over meer besparingsmaatregelen en over het herstel van het Europees financieel systeem. Dat houdt onder andere strengere stress tests voor de banken in. Andere agendapunten zijn het versterken van het Europees veiligheidsnet, wat vooral voor Duitsland een teer punt vormt. Daarnaast zal ook worden gepraat over hervormingen van het Europees pensioensysteem en van de arbeidsmarkt.