Lissabon moest 4,331% rente bieden om de veiling te doen slagen, waar dat op de vorige veiling nog maar 4,057% was. Spanje veilde eerder deze week obligaties met eenzelfde looptijd aan een rentevoet van maar 2,128%.

Spanje heeft dit jaar al een kwart van het bedrag binnengehaald dat het dit jaar wil ophalen. In totaal gaat het om 93,80 miljard dollar dat het land in 2011 nodig heeft om zich te herfinancieren.

De kans lijkt kleiner dat Spanje om Europese steun zal moeten komen aankloppen. Het belangrijkste risico dat het land loopt, is dat er iets misloopt in de banksector. De kansen dat Portugal in faling gaat, is duidelijk groter.

Lissabon moest 4,331% rente bieden om de veiling te doen slagen, waar dat op de vorige veiling nog maar 4,057% was. Spanje veilde eerder deze week obligaties met eenzelfde looptijd aan een rentevoet van maar 2,128%. Spanje heeft dit jaar al een kwart van het bedrag binnengehaald dat het dit jaar wil ophalen. In totaal gaat het om 93,80 miljard dollar dat het land in 2011 nodig heeft om zich te herfinancieren. De kans lijkt kleiner dat Spanje om Europese steun zal moeten komen aankloppen. Het belangrijkste risico dat het land loopt, is dat er iets misloopt in de banksector. De kansen dat Portugal in faling gaat, is duidelijk groter.