De spread tussen de Portugese en de Duitse staatsobligaties bereikte op 11 november een piek op 483 basispunten. Gisteren bedroeg die spread toch nog altijd 356 punten.

Green is van mening dat Portugal nog steeds beroep kan doen op de financiële markten, maar dat de te betalen prijs steeds hoger wordt. Daardoor lopen de schulden op termijn nog verder op.

Portugal moet slechts in april opnieuw obligaties veilen, voor dit jaar is aan de financiële behoeften van het land voldaan. Voor volgend jaar wordt maar een economische groei met 0,20% verwacht, tegenover 1,30% dit jaar.

De spread tussen de Portugese en de Duitse staatsobligaties bereikte op 11 november een piek op 483 basispunten. Gisteren bedroeg die spread toch nog altijd 356 punten. Green is van mening dat Portugal nog steeds beroep kan doen op de financiële markten, maar dat de te betalen prijs steeds hoger wordt. Daardoor lopen de schulden op termijn nog verder op. Portugal moet slechts in april opnieuw obligaties veilen, voor dit jaar is aan de financiële behoeften van het land voldaan. Voor volgend jaar wordt maar een economische groei met 0,20% verwacht, tegenover 1,30% dit jaar.