De uitgifte was 1,6 maal overschreven, maar Portugal betaalde met 3,69% wel meer 1,64%-punt meer rente dan een halfjaar geleden en zelfs 3,09%-punt meer dan een jaar geleden.

Bovendien is deze uitgifte klein ten opzichte van de totale financieringsbehoefte van Eur 20 mrd dit jaar. Tot april hoeven er geen Portugese staatsleningen geherfinancierd te worden, hetgeen enige ruimte geeft, maar verwacht wordt dat Portugal toch deze maand naar de markt zal komen met een langerlopende obligatie.

De rente op een 10-jaars obligatie ligt nu op 6,65%, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers. op. De Portugese regering heeft in het verleden aangegeven dat een rente boven de 7% problematisch zou zijn voor de financiering van de tekorten. De Duitse rente daarentegen blijft onder de 3%.

De uitgifte was 1,6 maal overschreven, maar Portugal betaalde met 3,69% wel meer 1,64%-punt meer rente dan een halfjaar geleden en zelfs 3,09%-punt meer dan een jaar geleden. Bovendien is deze uitgifte klein ten opzichte van de totale financieringsbehoefte van Eur 20 mrd dit jaar. Tot april hoeven er geen Portugese staatsleningen geherfinancierd te worden, hetgeen enige ruimte geeft, maar verwacht wordt dat Portugal toch deze maand naar de markt zal komen met een langerlopende obligatie. De rente op een 10-jaars obligatie ligt nu op 6,65%, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers. op. De Portugese regering heeft in het verleden aangegeven dat een rente boven de 7% problematisch zou zijn voor de financiering van de tekorten. De Duitse rente daarentegen blijft onder de 3%.