Dit leidde volgens Theodoor Gilissen Bankiers tot een verdere stijging van de spreads voor de perifere landen en problemen om te handelen.

De centrale banken van de Europese landen kwamen met hun halfjaarlijkse stabiliteitsrapporten naar buiten. De Portugese Centrale bank maakt zich zorgen om de afhankelijkheid van de Portugese banken van de ECB. Zij hebben de laatste twee maanden Eur 80 mrd van ECB geleend.

De centrale bank geeft aan dat de overheidstekorten en -schulden verantwoordelijk zijn voor de problemen van de Portugese obligatiemarkt en niet de bankensector zelf of de huizenmarkt, zoals in Ierland.

Doordat de economische groei volgend jaar stagneert, na een sterk herstel dit jaar, zal de regering volgens Theodoor Gilissen Bankiers meer moeite hebben om het tekort terug te dringen.

Dit leidde volgens Theodoor Gilissen Bankiers tot een verdere stijging van de spreads voor de perifere landen en problemen om te handelen. De centrale banken van de Europese landen kwamen met hun halfjaarlijkse stabiliteitsrapporten naar buiten. De Portugese Centrale bank maakt zich zorgen om de afhankelijkheid van de Portugese banken van de ECB. Zij hebben de laatste twee maanden Eur 80 mrd van ECB geleend. De centrale bank geeft aan dat de overheidstekorten en -schulden verantwoordelijk zijn voor de problemen van de Portugese obligatiemarkt en niet de bankensector zelf of de huizenmarkt, zoals in Ierland. Doordat de economische groei volgend jaar stagneert, na een sterk herstel dit jaar, zal de regering volgens Theodoor Gilissen Bankiers meer moeite hebben om het tekort terug te dringen.