Portugal kan nu de volgende brandhaard in Europese periferie worden, zo meent JPMorgan Chase & Co. Het land probeert het overheidsdeficiet terug te dringen op een moment dat de kredietomstandigheden de moeilijkste zijn sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008.

David Mackie, chief European economist bij JPMorgan Chase & Co, is van mening dat Spanje en Ierland hun begrotingsdoelstellingen voor dit jaar wel zullen halen. In het geval van Portugal ligt de situatie evenwel anders.

De uitgaven stijgen in het land sterker dan verwacht en de regering wacht te lang met het aankondigen van ingrijpende besparingsmaatregelen.

Duitsland heeft vorige week nog op aangedrongen nog op extra maatregelen aangedrongen, zoniet dreigt het land in een diepe crisis weg te zinken. Een voordeel is wel dat het land dit jaar al voor 90% aan zijn financieringsbehoeften heeft voldaan.

Portugal kan nu de volgende brandhaard in Europese periferie worden, zo meent JPMorgan Chase & Co. Het land probeert het overheidsdeficiet terug te dringen op een moment dat de kredietomstandigheden de moeilijkste zijn sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008. David Mackie, chief European economist bij JPMorgan Chase & Co, is van mening dat Spanje en Ierland hun begrotingsdoelstellingen voor dit jaar wel zullen halen. In het geval van Portugal ligt de situatie evenwel anders. De uitgaven stijgen in het land sterker dan verwacht en de regering wacht te lang met het aankondigen van ingrijpende besparingsmaatregelen. Duitsland heeft vorige week nog op aangedrongen nog op extra maatregelen aangedrongen, zoniet dreigt het land in een diepe crisis weg te zinken. Een voordeel is wel dat het land dit jaar al voor 90% aan zijn financieringsbehoeften heeft voldaan.