Nog voor het einde van dit jaar kan Portugal zich genoodzaakt zien om op zijn beurt hulp aan te vragen. Vervolgens dreigt Spanje op zijn beurt in nauwe schoentjes te belanden.

De Europese financieministers gingen overigens afgelopen zondag akkoord om een nieuw permanent reddingsmechanisme in het leven te roepen dat toekomstige crisissen het hoofd zou moeten kunnen bieden.

Dat mechanisme zal vanaf het midden van 2013 gelanceerd worden. De Duitse wens om de obligatiehouders mee te laten betalen voor reddingsplannen, werd voorlopig niet weerhouden.

Nog voor het einde van dit jaar kan Portugal zich genoodzaakt zien om op zijn beurt hulp aan te vragen. Vervolgens dreigt Spanje op zijn beurt in nauwe schoentjes te belanden. De Europese financieministers gingen overigens afgelopen zondag akkoord om een nieuw permanent reddingsmechanisme in het leven te roepen dat toekomstige crisissen het hoofd zou moeten kunnen bieden. Dat mechanisme zal vanaf het midden van 2013 gelanceerd worden. De Duitse wens om de obligatiehouders mee te laten betalen voor reddingsplannen, werd voorlopig niet weerhouden.