Portugal is er weliswaar minder erg aan toe dan zijn voorgangers Griekenland en Ierland, maar toch zal het land er volgens Buiter niet in slagen om aan zijn verplichtingen te voldoen.

Bovendien zal de Europese Unie er snel iets aan moeten doen om een geloofwaardig reddingsplan voor te stellen, zoniet dreigen er nog meer problemen te komen.

Het huidige plan volstaat weliswaar om een volgende speculatieve aanval te voorkomen, het kan Spanje bijvoorbeeld gedurende drie jaar financieren, maar het gaat te kort schieten wanneer er meer landen tegelijkertijd in moeilijkheden gaan raken.

Portugal is er weliswaar minder erg aan toe dan zijn voorgangers Griekenland en Ierland, maar toch zal het land er volgens Buiter niet in slagen om aan zijn verplichtingen te voldoen. Bovendien zal de Europese Unie er snel iets aan moeten doen om een geloofwaardig reddingsplan voor te stellen, zoniet dreigen er nog meer problemen te komen. Het huidige plan volstaat weliswaar om een volgende speculatieve aanval te voorkomen, het kan Spanje bijvoorbeeld gedurende drie jaar financieren, maar het gaat te kort schieten wanneer er meer landen tegelijkertijd in moeilijkheden gaan raken.