Portugal kan deze herfst de Europese schuldencrisis weer doen oplaaien, want in september zal de troika opnieuw een evaluatie maken van de vorderingen gemaakt wat betreft de hervormingsmaatregelen opgenomen in de voorwaarden betreffende het reddingsplan.

De Portugese rente is opnieuw door het dak geschoten, voorlopig zonder gevolgen voor de Spaanse en de Italiaanse. Daar kan echter nog verandering in komen wanneer de Portugese crisis zou escaleren. De financiële markten kunnen dus nog een hete herfst beleven.

Portugal kan deze herfst de Europese schuldencrisis weer doen oplaaien, want in september zal de troika opnieuw een evaluatie maken van de vorderingen gemaakt wat betreft de hervormingsmaatregelen opgenomen in de voorwaarden betreffende het reddingsplan. De Portugese rente is opnieuw door het dak geschoten, voorlopig zonder gevolgen voor de Spaanse en de Italiaanse. Daar kan echter nog verandering in komen wanneer de Portugese crisis zou escaleren. De financiële markten kunnen dus nog een hete herfst beleven.