Portugal is in feite een tijdbom die maar blijft tikken. De regering lijkt voorlopig gered, maar eigenlijk heeft het land alleen maar uitstel van executie gekregen. Vroeg of laat komt er een nieuwe regeringscrisis en die moet onvermijdelijk tot nieuwe verkiezingen aanleiding geven.

Een nieuwe regering zal echter ook niets oplossen, Portugal zal blijven aanmodderen. Uiteindelijk kan de situatie volledig uit de hand lopen, met als gevolg dat de Europese schuldencrisis in een nieuwe stroomversnelling zal belanden. De Portugezen hebben wat meer tijd gekocht, meer niet.

Portugal is in feite een tijdbom die maar blijft tikken. De regering lijkt voorlopig gered, maar eigenlijk heeft het land alleen maar uitstel van executie gekregen. Vroeg of laat komt er een nieuwe regeringscrisis en die moet onvermijdelijk tot nieuwe verkiezingen aanleiding geven. Een nieuwe regering zal echter ook niets oplossen, Portugal zal blijven aanmodderen. Uiteindelijk kan de situatie volledig uit de hand lopen, met als gevolg dat de Europese schuldencrisis in een nieuwe stroomversnelling zal belanden. De Portugezen hebben wat meer tijd gekocht, meer niet.