Het rendement op de 10-jarige Portugese staatsobligatie daalde anderzijds eveneens met 0,16% tot 7,44%. Dat betekent echter niet dat het land al uit de gevarenzone is.

Een rendement van meer dan 7% op staatsobligaties is namelijk op termijn niet houdbaar. Jacques Cailloux, chief European economist bij Royal Bank of Scotland, maakt zich dan ook weinig illusies.

Anderzijds is Portugal wel enigszins gerustgesteld door de verbreding van het Europees Stabiliteitsfonds. Het land krijgt zo wat meer zekerheid dat er inderdaad geld beschikbaar is wanneer dat nodig zou zijn.

Het rendement op de 10-jarige Portugese staatsobligatie daalde anderzijds eveneens met 0,16% tot 7,44%. Dat betekent echter niet dat het land al uit de gevarenzone is. Een rendement van meer dan 7% op staatsobligaties is namelijk op termijn niet houdbaar. Jacques Cailloux, chief European economist bij Royal Bank of Scotland, maakt zich dan ook weinig illusies. Anderzijds is Portugal wel enigszins gerustgesteld door de verbreding van het Europees Stabiliteitsfonds. Het land krijgt zo wat meer zekerheid dat er inderdaad geld beschikbaar is wanneer dat nodig zou zijn.