Vincent Juvyns van JP Morgan Chase Asset Management merkt op dat Portugal en Spanje economisch aan de beterhand zijn. De Portugese economie groeide tijdens het tweede kwartaal met 0,60%. Eerder was al bekendgemaakt dat de Spaanse economie in het tweede kwartaal met hetzelfde percentage groeide.

Een deel van de betere prestaties mogen op rekening geschreven worden van het zwakke eerste kwartaal. Een inhaalbeweging is na zo'n zwak kwartaal de logica zelf. Toch werpen de doorgevoerde hervormingsmaatregelen vruchten af. Frankrijk en Italië hebben tot dusver dergelijke maatregelen nog niet doorgevoerd.

Vincent Juvyns van JP Morgan Chase Asset Management merkt op dat Portugal en Spanje economisch aan de beterhand zijn. De Portugese economie groeide tijdens het tweede kwartaal met 0,60%. Eerder was al bekendgemaakt dat de Spaanse economie in het tweede kwartaal met hetzelfde percentage groeide. Een deel van de betere prestaties mogen op rekening geschreven worden van het zwakke eerste kwartaal. Een inhaalbeweging is na zo'n zwak kwartaal de logica zelf. Toch werpen de doorgevoerde hervormingsmaatregelen vruchten af. Frankrijk en Italië hebben tot dusver dergelijke maatregelen nog niet doorgevoerd.