Het betreft Espirito Santo, de eigenaar van Banco Espirito Santo. Daarmee is de vrees opnieuw toegenomen dat Portugal het op eigen houtje niet meer zal redden. In mei stapte het land onder het bail out programma, vol vertrouwen dat het zichzelf opnieuw kon financieren.

Dat vertrouwen heeft nu alvast een stevige deuk gekregen. In de komende dagen en weken zal moeten blijken of Banco Espirito Santo een alleenstaand geval is, dan wel of er nog meer Portugese lijken uit de kast zullen vallen. De beleggers beleefden vorige week alvast opnieuw een paar bange ogenblikken.

Het betreft Espirito Santo, de eigenaar van Banco Espirito Santo. Daarmee is de vrees opnieuw toegenomen dat Portugal het op eigen houtje niet meer zal redden. In mei stapte het land onder het bail out programma, vol vertrouwen dat het zichzelf opnieuw kon financieren. Dat vertrouwen heeft nu alvast een stevige deuk gekregen. In de komende dagen en weken zal moeten blijken of Banco Espirito Santo een alleenstaand geval is, dan wel of er nog meer Portugese lijken uit de kast zullen vallen. De beleggers beleefden vorige week alvast opnieuw een paar bange ogenblikken.