Portugal dreigt de hakken in het zand te zetten en 'njet' te zeggen tegen een aantal besparingsmaatregelen die door de troika, bestaande uit de Europese Unie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Centrale Bank, aan het land waren opgelegd.

Portugal dreigt een gevaarlijk precedent te scheppen, want als de Portugezen de vrije hand wordt gelaten zullen binnen de kortste keren andere bedreigde landen uit de Europese periferie de eerder aanvaarde besparingsmaatregelen afwijzen. Daarmee dreigt het hele systeem van reddingsplannen weer op losse schroeven komen te staan.

Portugal dreigt de hakken in het zand te zetten en 'njet' te zeggen tegen een aantal besparingsmaatregelen die door de troika, bestaande uit de Europese Unie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Centrale Bank, aan het land waren opgelegd. Portugal dreigt een gevaarlijk precedent te scheppen, want als de Portugezen de vrije hand wordt gelaten zullen binnen de kortste keren andere bedreigde landen uit de Europese periferie de eerder aanvaarde besparingsmaatregelen afwijzen. Daarmee dreigt het hele systeem van reddingsplannen weer op losse schroeven komen te staan.