De regering van Jose Socrates kondigde donderdag, niet toevallig de dag voor de meeting, bijkomende maatregelen aan om het tekort op de Europese begroting terug te dringen.

De vraag is echter of die gaan volstaan om het land overeind te houden, de meeste economen verwachten nog steeds dat Portugal eerder vroeg dan laat om hulp zal moeten komen vragen.

Het rendement op de 5-jarige Portugese staatsobligatie bereikte vorige vrijdag het recordniveau van 8%, de 10-jarige stond op 7,70% en dat was het hoogste niveau sinds minstens 1997. Vanmorgen verlaagde Moody's overigens de kredietrating voor Portugal.

De regering van Jose Socrates kondigde donderdag, niet toevallig de dag voor de meeting, bijkomende maatregelen aan om het tekort op de Europese begroting terug te dringen. De vraag is echter of die gaan volstaan om het land overeind te houden, de meeste economen verwachten nog steeds dat Portugal eerder vroeg dan laat om hulp zal moeten komen vragen. Het rendement op de 5-jarige Portugese staatsobligatie bereikte vorige vrijdag het recordniveau van 8%, de 10-jarige stond op 7,70% en dat was het hoogste niveau sinds minstens 1997. Vanmorgen verlaagde Moody's overigens de kredietrating voor Portugal.