Portugal zou er helemaal bovenop zijn geraakt, maar daarmee wordt de waarheid op zijn zachtst geweld aangedaan. De Portugese debt to GDP ratio bedraagt 129% en van een kentering is nog altijd geen sprake. De Portugezen blijven dus een grote schuldengraad met zich meeslepen.

De redding van het land heeft het schuldenprobleem zelfs nog grotere vormen doen aannemen. De problemen bij Espirito Santo Group tonen overduidelijk aan dat er niets is opgelost en dat de risico's op een bankroet voor het land nog steeds aanwezig blijven.

Portugal zou er helemaal bovenop zijn geraakt, maar daarmee wordt de waarheid op zijn zachtst geweld aangedaan. De Portugese debt to GDP ratio bedraagt 129% en van een kentering is nog altijd geen sprake. De Portugezen blijven dus een grote schuldengraad met zich meeslepen. De redding van het land heeft het schuldenprobleem zelfs nog grotere vormen doen aannemen. De problemen bij Espirito Santo Group tonen overduidelijk aan dat er niets is opgelost en dat de risico's op een bankroet voor het land nog steeds aanwezig blijven.