Porter Stansberry (S&A Digest): "De Amerikaanse centrale bank drukt op grote schaal geld. De reden daarvoor zal duidelijk zijn: er is geen enkele andere manier waarop de Verenigde Staten onder de grote schuldenberg die ze hebben opgebouwd gaan uitkomen. Die schuld blijft bovendien alsmaar toenemen."

De FED heeft er dus voor gekozen om de schulden te laten inflateren en dat is volgens Stansberry een gevaarlijk spelletje: "De vraag is namelijk hoeveel inflatie het systeem zal toelaten alvorens de beleggers het vertrouwen in de dollar gaan opzeggen. De stijging van de zilverprijs is al vorige zomer begonnen, toen de centrale bank haar tweede ronde van quantative easing aankondigde. Het zal duidelijk zijn dat tegen die achtergrond de zilverprijs verder kan stijgen, ik zie een koersdoel van 100 dollar per troy ounce haalbaar."

Porter Stansberry (S&A Digest): "De Amerikaanse centrale bank drukt op grote schaal geld. De reden daarvoor zal duidelijk zijn: er is geen enkele andere manier waarop de Verenigde Staten onder de grote schuldenberg die ze hebben opgebouwd gaan uitkomen. Die schuld blijft bovendien alsmaar toenemen." De FED heeft er dus voor gekozen om de schulden te laten inflateren en dat is volgens Stansberry een gevaarlijk spelletje: "De vraag is namelijk hoeveel inflatie het systeem zal toelaten alvorens de beleggers het vertrouwen in de dollar gaan opzeggen. De stijging van de zilverprijs is al vorige zomer begonnen, toen de centrale bank haar tweede ronde van quantative easing aankondigde. Het zal duidelijk zijn dat tegen die achtergrond de zilverprijs verder kan stijgen, ik zie een koersdoel van 100 dollar per troy ounce haalbaar."