Porter Stansberry (S&A Digest): "Er doen al geruime tijd geruchten de ronde dat de grote brokers de goud- en zilvermarkt manipuleren. Die manipulatie zou gebeuren met steun van de centrale banken, die greep willen hebben op de prijzen voor deze alternatieve munten."

De controle op de markt voor edelmetalen zou volgens Stansberry echter niet altijd risicovrij gebeuren: "JP Morgan moet een grote short positie in zilver sluiten tegen juni en dat jaagt de zilverprijs momenteel op. Er is dus sprake van een short squeeze op de zilvermarkt. Of het gerucht over deze grote short-posities al dan niet klopt, doet er eigenlijk zelfs niet toe. Feit is dat er op grote schaal zilver wordt gekocht. Er zijn marktpartijen die grote long-posities in zilver (en goud) hebben opgebouwd."

Porter Stansberry (S&A Digest): "Er doen al geruime tijd geruchten de ronde dat de grote brokers de goud- en zilvermarkt manipuleren. Die manipulatie zou gebeuren met steun van de centrale banken, die greep willen hebben op de prijzen voor deze alternatieve munten." De controle op de markt voor edelmetalen zou volgens Stansberry echter niet altijd risicovrij gebeuren: "JP Morgan moet een grote short positie in zilver sluiten tegen juni en dat jaagt de zilverprijs momenteel op. Er is dus sprake van een short squeeze op de zilvermarkt. Of het gerucht over deze grote short-posities al dan niet klopt, doet er eigenlijk zelfs niet toe. Feit is dat er op grote schaal zilver wordt gekocht. Er zijn marktpartijen die grote long-posities in zilver (en goud) hebben opgebouwd."