De grote ster van het begin van het beursjaar is zonder twijfel de autosector, die nu al een winst van 17% heeft opgetekend. Peugeot is gestegen met 20%. De holding FFP, de belangrijkste aandeelhouder van Peugeot, heeft maar 5% gewonnen, hoewel de autoproducent meer dan de helft van zijn intrinsieke waarde vormt.

Die achterstand is des te onbegrijpelijker, omdat ook de andere participaties van FFP zoals SEB, Lisi of Zodiac een sterk jaarbegin achter de rug hebben. We profiteren van die situatie om onze bescheiden positie in de holding van de familie Peugeot te versterken. Die aankoop luidt meteen de start in van een (voorzichtig) hergebruik van onze liquiditeiten.

Belangrijk om te melden is ook dat Solvay op 19 januari een interim-dividend van 0,90 euro netto per aandeel betaalt en dat HP op 4 januari een trimestrieel dividend van 0,12 dollar bruto per aandeel (of 0,06 euro netto) heeft uitgekeerd.

Cédric Boitte
Aankooporder
45 aandelen FFP (ISIN-code: FR0000064784) tegen maximaal 32,50 EUR.

De grote ster van het begin van het beursjaar is zonder twijfel de autosector, die nu al een winst van 17% heeft opgetekend. Peugeot is gestegen met 20%. De holding FFP, de belangrijkste aandeelhouder van Peugeot, heeft maar 5% gewonnen, hoewel de autoproducent meer dan de helft van zijn intrinsieke waarde vormt.Die achterstand is des te onbegrijpelijker, omdat ook de andere participaties van FFP zoals SEB, Lisi of Zodiac een sterk jaarbegin achter de rug hebben. We profiteren van die situatie om onze bescheiden positie in de holding van de familie Peugeot te versterken. Die aankoop luidt meteen de start in van een (voorzichtig) hergebruik van onze liquiditeiten. Belangrijk om te melden is ook dat Solvay op 19 januari een interim-dividend van 0,90 euro netto per aandeel betaalt en dat HP op 4 januari een trimestrieel dividend van 0,12 dollar bruto per aandeel (of 0,06 euro netto) heeft uitgekeerd. Cédric Boitte Aankooporder 45 aandelen FFP (ISIN-code: FR0000064784) tegen maximaal 32,50 EUR.