Een aantal trends op de markten hielpen mee, vooral de outperformance van Europese small caps met de DJ Stoxx Small 200 index die 20% hoger ging.

Ook de geografische positionering, met Duitsland en België als de twee belangrijkste landen in de genoteerde portefeuille, zorgde voor een positieve ondersteuning.

De TecDax index, met Duitse kleine en middelgrote technologiewaarden, steeg met 21%. Aandelen in de portefeuille die sterk bijdroegen tot de performance over 2012 zijn Init (jaarreturn van 70%), United Drug (+69%), Econocom (+57%), Andritz (+56%) en Arcadis (+52%).

De portefeuille van niet genoteerde aandelen (durfkapitaalfondsen en directe investeringen) bij Quest for Growth behaalde

in 2012 een licht positief resultaat.

De marktomstandigheden waren moeilijk met de Europese markt voor beursintroducties die bijna compleet afwezig was.

De directe participaties van Quest for Growth werden ondersteund door een hele reeks vervolginvesteringen in bestaande participaties, zoals AC Capital ((Active Circle), Cartagenia, Kiadis Pharma, Prosonix en TCLand, voor een totaalbedrag van meer dan 3 miljoen euro.

Capricorn Health-tech Fund, waarlangs Quest for Growth indirect belegt in niet genoteerde bedrijven in de gezondheidssector, verwezenlijkte een nieuwe investering in Mainstay Medical Ltd.

Op 18 december 2012 werd de Capricorn ICT Arkiv NV opgericht.

Dit nieuwe fonds zal 15 miljoen euro risicokapitaal verstrekken aan innovatieve ICT bedrijven, waarbij de focus ligt op Digital Healthcare & Big Data.

Naast een participatie door ARKimedes Fonds II NV, zal Quest for Growth 7,5 miljoen euro investeren in de Capricorn ICT Arkiv NV.

Door de oprichting van dit fonds kan Quest for Growth participeren in groeibedrijven in Cleantech, Health-tech en nu ook ICT, telkens via een gespecialiseerd durpkapitaalfonds van Capricorn Venture Partners, die de vermogensbeheerder van Quest for Growth is.

Een aantal trends op de markten hielpen mee, vooral de outperformance van Europese small caps met de DJ Stoxx Small 200 index die 20% hoger ging. Ook de geografische positionering, met Duitsland en België als de twee belangrijkste landen in de genoteerde portefeuille, zorgde voor een positieve ondersteuning. De TecDax index, met Duitse kleine en middelgrote technologiewaarden, steeg met 21%. Aandelen in de portefeuille die sterk bijdroegen tot de performance over 2012 zijn Init (jaarreturn van 70%), United Drug (+69%), Econocom (+57%), Andritz (+56%) en Arcadis (+52%). De portefeuille van niet genoteerde aandelen (durfkapitaalfondsen en directe investeringen) bij Quest for Growth behaalde in 2012 een licht positief resultaat. De marktomstandigheden waren moeilijk met de Europese markt voor beursintroducties die bijna compleet afwezig was. De directe participaties van Quest for Growth werden ondersteund door een hele reeks vervolginvesteringen in bestaande participaties, zoals AC Capital ((Active Circle), Cartagenia, Kiadis Pharma, Prosonix en TCLand, voor een totaalbedrag van meer dan 3 miljoen euro. Capricorn Health-tech Fund, waarlangs Quest for Growth indirect belegt in niet genoteerde bedrijven in de gezondheidssector, verwezenlijkte een nieuwe investering in Mainstay Medical Ltd. Op 18 december 2012 werd de Capricorn ICT Arkiv NV opgericht. Dit nieuwe fonds zal 15 miljoen euro risicokapitaal verstrekken aan innovatieve ICT bedrijven, waarbij de focus ligt op Digital Healthcare & Big Data. Naast een participatie door ARKimedes Fonds II NV, zal Quest for Growth 7,5 miljoen euro investeren in de Capricorn ICT Arkiv NV. Door de oprichting van dit fonds kan Quest for Growth participeren in groeibedrijven in Cleantech, Health-tech en nu ook ICT, telkens via een gespecialiseerd durpkapitaalfonds van Capricorn Venture Partners, die de vermogensbeheerder van Quest for Growth is.