De fabrikant van snelle auto's profiteerde van zijn belang in Volkswagen. Dat leverde EUR 6,84 miljard op. Porsche verwacht dat 2009 een lastig jaar wordt.

De wereldwijde recessie en de opgedroogde kredietstroom raken de autoverkoop in het hart. De verkoop van Porsche's is dan ook afgenomen in alle markten.

Dure auto's zijn minder in trek doordat vooral in de financiële sector het banenverlies oploopt. Ook zijn veel bonussen geschrapt of verlaagd. Porsche zette in januari de productie nog acht dagen stil.

Porsche heeft inmiddels een belang van 50,8% in Volkswagen en wil dit uitbreiden tot 75% eind dit jaar. Dit voornemen is volgens de onderneming wel afhankelijk van de economische omstandigheden.

De financiering van deze deal vormt namelijk een probleem. Eind vorige week sloot Porsche nog een overeenkomst met banken over een herfinanciering van EUR 10 miljard.

Dit had een negatieve impact op de balans. Daar komt bij dat Porsche hoog is gewaardeerd op de beurs. ABN Amro handhaaft het advies op Houden.

De fabrikant van snelle auto's profiteerde van zijn belang in Volkswagen. Dat leverde EUR 6,84 miljard op. Porsche verwacht dat 2009 een lastig jaar wordt. De wereldwijde recessie en de opgedroogde kredietstroom raken de autoverkoop in het hart. De verkoop van Porsche's is dan ook afgenomen in alle markten.Dure auto's zijn minder in trek doordat vooral in de financiële sector het banenverlies oploopt. Ook zijn veel bonussen geschrapt of verlaagd. Porsche zette in januari de productie nog acht dagen stil.Porsche heeft inmiddels een belang van 50,8% in Volkswagen en wil dit uitbreiden tot 75% eind dit jaar. Dit voornemen is volgens de onderneming wel afhankelijk van de economische omstandigheden.De financiering van deze deal vormt namelijk een probleem. Eind vorige week sloot Porsche nog een overeenkomst met banken over een herfinanciering van EUR 10 miljard. Dit had een negatieve impact op de balans. Daar komt bij dat Porsche hoog is gewaardeerd op de beurs. ABN Amro handhaaft het advies op Houden.