In de polls haalt zijn partij nog altijd 28 tot 29% van de stemmen, wat voor een regerende partij een succes mag worden genoemd.

Dat is onder andere te danken aan het feit dat de linkerzijde verdeeld is, zowel de socialisten als de communisten staan daar vrij sterk. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Italië en Griekenland heeft Spanje een stabiele regering, wat het besturen van het land een stuk makkelijker maakt.

Rajoy mag dan ook rekenen op Duitse steun, de Duitsers hebben samen met de Spaanse regering een fonds van 5 miljard euro opgezet om te investeren in Spanje.

De tijd dringt namelijk, want Rajoy zal snel de economie moeten zien verbeteren om zijn herverkiezing veilig te stellen. Blijft de werkloosheid zo hoog, dan kan de politieke situatie snel omslaan.

In de polls haalt zijn partij nog altijd 28 tot 29% van de stemmen, wat voor een regerende partij een succes mag worden genoemd. Dat is onder andere te danken aan het feit dat de linkerzijde verdeeld is, zowel de socialisten als de communisten staan daar vrij sterk. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Italië en Griekenland heeft Spanje een stabiele regering, wat het besturen van het land een stuk makkelijker maakt. Rajoy mag dan ook rekenen op Duitse steun, de Duitsers hebben samen met de Spaanse regering een fonds van 5 miljard euro opgezet om te investeren in Spanje. De tijd dringt namelijk, want Rajoy zal snel de economie moeten zien verbeteren om zijn herverkiezing veilig te stellen. Blijft de werkloosheid zo hoog, dan kan de politieke situatie snel omslaan.