Eén van de hoekpijlers van zijn beleid was een depreciatie van de koers van de yen. Twaalf maanden later dreigen de Japanners echter hun geduld met Abe te verliezen. Volgens Kyodo News staat nog maar 47,60% van de inwoners van zijn land achter hun premier.

Dat is een daling met meer dan 10% ten opzichte van de vorige peiling. Tevens is ook het vertrouwen in de slaagkansen van Abenomics sterk gedaald. De kans wordt met de dag groter dat dit politiek experiment uiteindelijk slecht zal aflopen, waardoor de Japanse economie nog verder van huis zal zijn.

Eén van de hoekpijlers van zijn beleid was een depreciatie van de koers van de yen. Twaalf maanden later dreigen de Japanners echter hun geduld met Abe te verliezen. Volgens Kyodo News staat nog maar 47,60% van de inwoners van zijn land achter hun premier. Dat is een daling met meer dan 10% ten opzichte van de vorige peiling. Tevens is ook het vertrouwen in de slaagkansen van Abenomics sterk gedaald. De kans wordt met de dag groter dat dit politiek experiment uiteindelijk slecht zal aflopen, waardoor de Japanse economie nog verder van huis zal zijn.