Het Ponzischema op de Chinese vastgoedmarkt begin te wankelen, in zoverre dat er nu al ontwikkelaars zijn die appartementen zo snel mogelijk verkopen om er nieuwe te kunnen bouwen. Volgens sommige economen was de bouwwoede in de voorbije vijf jaar goed voor ongeveer de helft van het Chinese BBP.

Het Politburo in Beijing heeft echter de kredietkraan drastisch dicht gedraaid, waardoor het veel moeilijk is om aan kredieten te raken. Met als gevolg dat de zeepbel die de Chinese vastgoedmarkt is geworden, dreigt te ontploffen. Het tijdstip van de ontploffing komt dichterbij naarmate de Chinese economie aan snelheid verliest.

Het Ponzischema op de Chinese vastgoedmarkt begin te wankelen, in zoverre dat er nu al ontwikkelaars zijn die appartementen zo snel mogelijk verkopen om er nieuwe te kunnen bouwen. Volgens sommige economen was de bouwwoede in de voorbije vijf jaar goed voor ongeveer de helft van het Chinese BBP. Het Politburo in Beijing heeft echter de kredietkraan drastisch dicht gedraaid, waardoor het veel moeilijk is om aan kredieten te raken. Met als gevolg dat de zeepbel die de Chinese vastgoedmarkt is geworden, dreigt te ontploffen. Het tijdstip van de ontploffing komt dichterbij naarmate de Chinese economie aan snelheid verliest.