Het verschil tussen beide groepen bedraagt nog minder dan 5%, waar dat op een bepaald moment 15 tot 20% was.

Vorige week was Pier Luigi Bersani volgens polls nog goed voor 33,20% van de stemmen, of 0,80% minder dan de week voordien.

Met name het Monte Paschi schandaal heeft er toe geleid dat Silvio Berlusconi een steeds betere beurt maakt bij de Italianen die hem nog niet zo lang geleden compleet verguisden.

Met de populariteit van de huidige premier Mario Monti gaat het bergaf, nog maar 12,90% van de Italianen staat achter de eerste minister.

Met de verkiezingen op komst dreigt een "Hung Parliament", een politieke verlamming die het land (half) onbestuurbaar kan maken.

Het verschil tussen beide groepen bedraagt nog minder dan 5%, waar dat op een bepaald moment 15 tot 20% was. Vorige week was Pier Luigi Bersani volgens polls nog goed voor 33,20% van de stemmen, of 0,80% minder dan de week voordien. Met name het Monte Paschi schandaal heeft er toe geleid dat Silvio Berlusconi een steeds betere beurt maakt bij de Italianen die hem nog niet zo lang geleden compleet verguisden. Met de populariteit van de huidige premier Mario Monti gaat het bergaf, nog maar 12,90% van de Italianen staat achter de eerste minister. Met de verkiezingen op komst dreigt een "Hung Parliament", een politieke verlamming die het land (half) onbestuurbaar kan maken.