Eén ding waren de betrokken instanties echter vergeten: anticiperen op een herhaling van het Grieks scenario. Inmiddels hebben we met Ierland al zo'n herhaling gekregen en alles wijst er op dat er nog meer gaan volgen.

Spottend wordt er links en rechts al gesproken over de "Bail-out Union". Griekenlan kreeg een bitter medicijn te slikken en ook Ierland zal de broeksriem zwaar moeten aanhalen.

Dat belet echter niet dat de politieke tegenstand wat betreft de Europese reddingsplannen in de toekomst zal gaan toenemen. Slovakije weigerde bij de redding van Griekenland al voor 'omgekeerde Robin Hood' te spelen, waarbij arme landen zouden moeten opdraaien voor de spilzucht van rijkere landen.

Eén ding waren de betrokken instanties echter vergeten: anticiperen op een herhaling van het Grieks scenario. Inmiddels hebben we met Ierland al zo'n herhaling gekregen en alles wijst er op dat er nog meer gaan volgen. Spottend wordt er links en rechts al gesproken over de "Bail-out Union". Griekenlan kreeg een bitter medicijn te slikken en ook Ierland zal de broeksriem zwaar moeten aanhalen. Dat belet echter niet dat de politieke tegenstand wat betreft de Europese reddingsplannen in de toekomst zal gaan toenemen. Slovakije weigerde bij de redding van Griekenland al voor 'omgekeerde Robin Hood' te spelen, waarbij arme landen zouden moeten opdraaien voor de spilzucht van rijkere landen.