Voorzitter Bernanke merkte volgens professor Stefan Duchateau terecht op dat de Fed er wellicht goed aan zou doen haar monetaire injecties geleidelijk af te bouwen. De financiële markten vreesden echter een te abrupte afbouw van deze stimulerende impulsen en kenden hierdoor wereldwijd vrij substantiële neerwaartse koerscorrecties.

Uit de feiten bleek echter snel dat de Amerikaanse Centrale Bankiers zich bijzonder voorzichtig wensten op te stellen bij het bijsturen van haar zeer succesrijke politiek. De eerste aanpassingen van het beleid zouden zich pas medio januari 2014 situeren en zich in eerste instantie beperken tot een vermindering van het tempo van de aankopen van staatsobligaties.

De Westerse aandelenmarkten reageerden positief op deze redelijke houding van de Amerikaanse Monetaire Overheid en konden na enkele maanden hun recordniveau van april 2013 zelfs overtreffen op basis van de gunstige (verwachte) ontwikkeling van de bedrijfsresultaten. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Voorzitter Bernanke merkte volgens professor Stefan Duchateau terecht op dat de Fed er wellicht goed aan zou doen haar monetaire injecties geleidelijk af te bouwen. De financiële markten vreesden echter een te abrupte afbouw van deze stimulerende impulsen en kenden hierdoor wereldwijd vrij substantiële neerwaartse koerscorrecties. Uit de feiten bleek echter snel dat de Amerikaanse Centrale Bankiers zich bijzonder voorzichtig wensten op te stellen bij het bijsturen van haar zeer succesrijke politiek. De eerste aanpassingen van het beleid zouden zich pas medio januari 2014 situeren en zich in eerste instantie beperken tot een vermindering van het tempo van de aankopen van staatsobligaties. De Westerse aandelenmarkten reageerden positief op deze redelijke houding van de Amerikaanse Monetaire Overheid en konden na enkele maanden hun recordniveau van april 2013 zelfs overtreffen op basis van de gunstige (verwachte) ontwikkeling van de bedrijfsresultaten. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.