Vorige week voorkwam het Amerikaanse congres de sluiting van overheidsinstanties en maakte het de weg vrij voor op zijn minst een tijdelijke verlenging van de belastingverlaging die eind deze maand zou aflopen.

Afgelopen weekend kwam daar echter fel verzet op van John Boehner, de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

Gisterenavond besprak het Huis het voorstel. Het wordt nog spannend of er een besluit komt voor een verlenging van een jaar en of de duur van de werkloosheidsuitkeringen nog wordt verlengd. Indien dit niet gebeurt heeft dit een aanzienlijk negatief effect op de groei in 2012.

Vorige week voorkwam het Amerikaanse congres de sluiting van overheidsinstanties en maakte het de weg vrij voor op zijn minst een tijdelijke verlenging van de belastingverlaging die eind deze maand zou aflopen. Afgelopen weekend kwam daar echter fel verzet op van John Boehner, de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Gisterenavond besprak het Huis het voorstel. Het wordt nog spannend of er een besluit komt voor een verlenging van een jaar en of de duur van de werkloosheidsuitkeringen nog wordt verlengd. Indien dit niet gebeurt heeft dit een aanzienlijk negatief effect op de groei in 2012.