Met een regering van technocraten leek er een eind te komen aan een politieke generatie die door corruptie werd gekenmerkt, de economische vooruitzichten zouden er een stuk beter uitzien. De realiteit bleek echter veel minder prozaïsch te zijn, Monti heeft ongeveer niets klaargespeeld.

Monti geniet nog de steun van 30% van de bevolking

Met de steun van de bevolking aan Mario Monti ging het dan ook snel bergafwaarts, maar 30% van de Italianen staat achter hun president. In november was dat nog 70%. De premier is er niet in geslaagd om het mirakel te bewerkstelligen waar iedereen op had gehoopt.

De politieke situatie Italië evolueert snel in de richting van het chaotische, zeker nu ook de Italiaanse obligatierente een stijgende trend vertoont.

Wanneer het land er niet meer in slaagt om zichzelf te financieren, kan het lot van Mario Monti als premier snel beklonken zijn.

Met een regering van technocraten leek er een eind te komen aan een politieke generatie die door corruptie werd gekenmerkt, de economische vooruitzichten zouden er een stuk beter uitzien. De realiteit bleek echter veel minder prozaïsch te zijn, Monti heeft ongeveer niets klaargespeeld.Monti geniet nog de steun van 30% van de bevolking Met de steun van de bevolking aan Mario Monti ging het dan ook snel bergafwaarts, maar 30% van de Italianen staat achter hun president. In november was dat nog 70%. De premier is er niet in geslaagd om het mirakel te bewerkstelligen waar iedereen op had gehoopt. De politieke situatie Italië evolueert snel in de richting van het chaotische, zeker nu ook de Italiaanse obligatierente een stijgende trend vertoont. Wanneer het land er niet meer in slaagt om zichzelf te financieren, kan het lot van Mario Monti als premier snel beklonken zijn.