De rechtervleugel, bestaande uit een 50-tal parlementsleden die tot het kamp van de Tea Party gerekend kunnen worden, kan niet meer door één deur met de andere meer gematigde leden van de partij. Uiteindelijk kan dit leiden tot een scheuring binnen de republikeinen.

Wat de gevolgen daarvan zullen zijn, valt moeilijk te voorspellen. Volgens Tyler Durden van Zero Hedge zou een burgeroorlog binnen de republikeinse partij wel eens de factor kunnen zijn die de goudprijs zal doen spuiten. De spanningen binnen de politiek zouden namelijk torenhoog kunnen oplopen, met een massale vlucht naar veiligheid tot gevolg.

De rechtervleugel, bestaande uit een 50-tal parlementsleden die tot het kamp van de Tea Party gerekend kunnen worden, kan niet meer door één deur met de andere meer gematigde leden van de partij. Uiteindelijk kan dit leiden tot een scheuring binnen de republikeinen. Wat de gevolgen daarvan zullen zijn, valt moeilijk te voorspellen. Volgens Tyler Durden van Zero Hedge zou een burgeroorlog binnen de republikeinse partij wel eens de factor kunnen zijn die de goudprijs zal doen spuiten. De spanningen binnen de politiek zouden namelijk torenhoog kunnen oplopen, met een massale vlucht naar veiligheid tot gevolg.