Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management vreest dat een aantal noodzakelijke hervormingsmaatregelen niet meer doorgevoerd zullen worden. Een goed voorbeeld daarvan is het antwoord van de regering op de energiecrisis die zich eerder dit jaar voordeed.

De Brazilianen beleefden de eerste grote droogteperiode in 40 jaar, als gevolg waarvan de elektriciteitskosten door het plafond zijn gevlogen. Het land is namelijk op de eerste plaats afhankelijk van hydro-electriciteit. De regering koos er voor om de verliezen te slikken, in plaats van de hogere energiefactuur door te verrekenen op de consumenten.

Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management vreest dat een aantal noodzakelijke hervormingsmaatregelen niet meer doorgevoerd zullen worden. Een goed voorbeeld daarvan is het antwoord van de regering op de energiecrisis die zich eerder dit jaar voordeed. De Brazilianen beleefden de eerste grote droogteperiode in 40 jaar, als gevolg waarvan de elektriciteitskosten door het plafond zijn gevlogen. Het land is namelijk op de eerste plaats afhankelijk van hydro-electriciteit. De regering koos er voor om de verliezen te slikken, in plaats van de hogere energiefactuur door te verrekenen op de consumenten.