Gilman verwijst op de eerste plaats naar de nog steeds aanwezige vrees voor een escalatie van de Europese Centrale Bank. Bovendien zou de dollar op de valutamarkten opnieuw kunnen verzwakken. Ook het risico op meer inflatie in de Verenigde Staten speelt een rol.

Maar is nog een belangrijke factor waar de meeste analisten in onvoldoende mate rekening mee houden. Politieke onzekerheid in de VS kan de goudprijs weer naar 2300-2500 dollar duwen, aldus Gilman. Later dit jaar kan de risico-averie volgens hem opnieuw de bovenhand krijgen.

Gilman verwijst op de eerste plaats naar de nog steeds aanwezige vrees voor een escalatie van de Europese Centrale Bank. Bovendien zou de dollar op de valutamarkten opnieuw kunnen verzwakken. Ook het risico op meer inflatie in de Verenigde Staten speelt een rol. Maar is nog een belangrijke factor waar de meeste analisten in onvoldoende mate rekening mee houden. Politieke onzekerheid in de VS kan de goudprijs weer naar 2300-2500 dollar duwen, aldus Gilman. Later dit jaar kan de risico-averie volgens hem opnieuw de bovenhand krijgen.