Het sentiment op de Europese beurzen blijft afwachtend, waarbij de belangrijkste indices dicht bij het slotniveau van gisteren blijven. In Brussel noteert de BEL 20 weer boven het niveau van 2500, met GdF Suez en Delhaize als opvallendste stijgers binnen de index. UCB moet terrein prijsgeven.

Vorige week gingen de koersen op de Europese beurzen voor de tweede week op rij omlaag, waarbij de politieke onzekerheid omtrent het lot van Mariano Rajoy in Spanje en Mario Monti in Italië flink op de koersen woog. De vrees neemt namelijk toe dat beide landen de aangekondigde besparingsmaatregelen niet zoals gepland zullen kunnen uitvoeren.

De Europese banksector maakte een slechte beurt en dat eveneens voor de tweede week op rij. Met name het Italiaanse UnicCredit gaf meer dan 5% prijs.

De klap van de week was echter weggelegd voor Imtech, dat in reactie op slecht nieuws uit Polen op de Amsterdamse beurs bijna de helft van zijn beurskapitalisatie in rook zag opgaan.

Het sentiment op de Europese beurzen blijft afwachtend, waarbij de belangrijkste indices dicht bij het slotniveau van gisteren blijven. In Brussel noteert de BEL 20 weer boven het niveau van 2500, met GdF Suez en Delhaize als opvallendste stijgers binnen de index. UCB moet terrein prijsgeven. Vorige week gingen de koersen op de Europese beurzen voor de tweede week op rij omlaag, waarbij de politieke onzekerheid omtrent het lot van Mariano Rajoy in Spanje en Mario Monti in Italië flink op de koersen woog. De vrees neemt namelijk toe dat beide landen de aangekondigde besparingsmaatregelen niet zoals gepland zullen kunnen uitvoeren. De Europese banksector maakte een slechte beurt en dat eveneens voor de tweede week op rij. Met name het Italiaanse UnicCredit gaf meer dan 5% prijs. De klap van de week was echter weggelegd voor Imtech, dat in reactie op slecht nieuws uit Polen op de Amsterdamse beurs bijna de helft van zijn beurskapitalisatie in rook zag opgaan.