De toekomst van Europa ligt volgens Gauck in het heropvissen van het idee van een gemeenschap van landen.

In het kader van dat debat zal hoe dan ook de monetaire unie ter sprake moeten worden gebracht. In de huidige omstandigheden is het echter moeilijk om knopen definitief door te hakken.

De Duitsers moeten in september naar de stembus en de kans is groot dat de Italianen rond die tijd eveneens opnieuw moeten gaan stemmen.

Europa beleeft een duidelijke economische crisis, maar lijkt nu ook de vooravond van een politieke crisis te staan. Hoe langer de economische crisis blijft duren, hoe groter de kans wordt dat ook de politieke crisis vaste vorm zal krijgen.

De kaarten zijn geschud, maar liggen alleszins niet al te best. Ook niet voor de Duitse kanselier Merkel, die allesbehalve zeker is van een verkiezingsoverwinning in september.

De toekomst van Europa ligt volgens Gauck in het heropvissen van het idee van een gemeenschap van landen. In het kader van dat debat zal hoe dan ook de monetaire unie ter sprake moeten worden gebracht. In de huidige omstandigheden is het echter moeilijk om knopen definitief door te hakken. De Duitsers moeten in september naar de stembus en de kans is groot dat de Italianen rond die tijd eveneens opnieuw moeten gaan stemmen. Europa beleeft een duidelijke economische crisis, maar lijkt nu ook de vooravond van een politieke crisis te staan. Hoe langer de economische crisis blijft duren, hoe groter de kans wordt dat ook de politieke crisis vaste vorm zal krijgen. De kaarten zijn geschud, maar liggen alleszins niet al te best. Ook niet voor de Duitse kanselier Merkel, die allesbehalve zeker is van een verkiezingsoverwinning in september.