Napolitano dreigt af te treden wanneer de politieke partijen er niet in slagen om eindelijk eens politieke verantwoordelijkheid op te nemen.

Die partijen gunnen elkaar het licht in de ogen niet en slagen er maar niet om een regering op de been te brengen, met als gevolg dat nieuwe verkiezingen dreigen.

Napolitano wil nu in snel tempo de leiders van de politieke partijen Berlusconi, Bersani en Grillo ontmoeten om te kijken of er nog een uitweg uit de crisis kan worden gevonden. Het was niet zonder enige terughoudendheid dat de 87-jarige Napolitano vorig weekend een tweede ambtsperiode aanvaardde.

Napolitano dreigt af te treden wanneer de politieke partijen er niet in slagen om eindelijk eens politieke verantwoordelijkheid op te nemen. Die partijen gunnen elkaar het licht in de ogen niet en slagen er maar niet om een regering op de been te brengen, met als gevolg dat nieuwe verkiezingen dreigen. Napolitano wil nu in snel tempo de leiders van de politieke partijen Berlusconi, Bersani en Grillo ontmoeten om te kijken of er nog een uitweg uit de crisis kan worden gevonden. Het was niet zonder enige terughoudendheid dat de 87-jarige Napolitano vorig weekend een tweede ambtsperiode aanvaardde.