Dat is een duidelijk verschil met Griekenland, dat er eerder dit jaar niet in slaagde om zich op korte termijn te financieren. Europa wil de Ierse banken helpen redden, maar de vraag is of dit wel de juiste strategie is.

Daniel Gros, directeur van het Center for European Policy Studies in Brussel, is alvast van mening dat dit niet het geval is. De politiek om banken te redden op kosten van andere landen gaat volgens hem op een complete ramp uit te draaien.

De bodem in de Ierse bankensector is nog niet in zicht en dus bestaat de enige oplossing er in om de banken failliet te laten gaan.

Vervolgens kan met Europese hulp de regering een helpende hand toegestoken worden, zodat de economie de kans krijgt om zich te herstellen.

Het gat bij de Ierse banken wordt op 80 miljard euro of 50% van de economie geraamd, een bedrag dat volgens Gros gerust een bodemloos gat mag worden genoemd.

Dat is een duidelijk verschil met Griekenland, dat er eerder dit jaar niet in slaagde om zich op korte termijn te financieren. Europa wil de Ierse banken helpen redden, maar de vraag is of dit wel de juiste strategie is. Daniel Gros, directeur van het Center for European Policy Studies in Brussel, is alvast van mening dat dit niet het geval is. De politiek om banken te redden op kosten van andere landen gaat volgens hem op een complete ramp uit te draaien. De bodem in de Ierse bankensector is nog niet in zicht en dus bestaat de enige oplossing er in om de banken failliet te laten gaan. Vervolgens kan met Europese hulp de regering een helpende hand toegestoken worden, zodat de economie de kans krijgt om zich te herstellen. Het gat bij de Ierse banken wordt op 80 miljard euro of 50% van de economie geraamd, een bedrag dat volgens Gros gerust een bodemloos gat mag worden genoemd.