Met deze manende woorden vatte ECB-voorzitter Draghi volgens Dieter Guffens van KBC in september 2012 de toestand van de wereldeconomie in het algemeen, en die van de EMU in het bijzonder samen.

"Crisismanagement"

De grootste uitdaging hebben ongetwijfeld de politici in de EMU. Met de creatie van het instrument 'Rechtstreekse Monetaire Transacties' (OMT) verschafte de ECB ademruimte in de aanhoudende Europese schuldencrisis.

De Europese politici maakten van deze ademruimte ook gebruik om een aantal fundamentele leemten in de EMU-constructie definitief in te vullen.

Zo zetten ze verdere stappen naar een Europese bankenunie en een gemeenschappelijk bankentoezicht door de ECB.

Met deze manende woorden vatte ECB-voorzitter Draghi volgens Dieter Guffens van KBC in september 2012 de toestand van de wereldeconomie in het algemeen, en die van de EMU in het bijzonder samen."Crisismanagement" De grootste uitdaging hebben ongetwijfeld de politici in de EMU. Met de creatie van het instrument 'Rechtstreekse Monetaire Transacties' (OMT) verschafte de ECB ademruimte in de aanhoudende Europese schuldencrisis. De Europese politici maakten van deze ademruimte ook gebruik om een aantal fundamentele leemten in de EMU-constructie definitief in te vullen. Zo zetten ze verdere stappen naar een Europese bankenunie en een gemeenschappelijk bankentoezicht door de ECB.