2013 belooft echter niet zo veel beter te worden. Er staan weliswaar minder verkiezingen op de agenda - in 2012 gingen zowel de Amerikanen als de Russen en de Fransen naar de stembus terwijl in China een nieuwe leider werd verkozen - maar politiek gezien ligt er toch heel wat springstof te wachten.

Tina Fordham,senior political analist bij Citigroup, merkt op dat de aanhang van verkozen politici aan een steeds sneller tempo slinkt.

Dat geldt voor verschillende delen van de wereld, maar op de eerste plaats toch voor Europa. Fordham kijkt onder andere naar China, Egypte, Israël en het Midden-Oosten, maar ook naar Duitsland. In september moeten de Duitsers namelijk naar de stembus.

2013 belooft echter niet zo veel beter te worden. Er staan weliswaar minder verkiezingen op de agenda - in 2012 gingen zowel de Amerikanen als de Russen en de Fransen naar de stembus terwijl in China een nieuwe leider werd verkozen - maar politiek gezien ligt er toch heel wat springstof te wachten. Tina Fordham,senior political analist bij Citigroup, merkt op dat de aanhang van verkozen politici aan een steeds sneller tempo slinkt. Dat geldt voor verschillende delen van de wereld, maar op de eerste plaats toch voor Europa. Fordham kijkt onder andere naar China, Egypte, Israël en het Midden-Oosten, maar ook naar Duitsland. In september moeten de Duitsers namelijk naar de stembus.