De Europese eenheidsmunt was iets waar Europa sinds de tijd van Karel de Grote van had gedroomd, namelijk een Europa dat leeft in vrede en voorspoed. Maar dit scenario dreigt nu doorkruist te worden door de politici van de verschillende Europese landen.

Alle afgesloten akkoorden berusten op een vorm van politieke samenwerking waar momenteel niet veel meer van te merken valt. Het wegvallen van de samenwerking kan de eurozone opnieuw in de problemen brengen en de verkiezingsoverwinning van het Front National in Frankrijk kan daar een voorbeeld van zijn.

De Europese eenheidsmunt was iets waar Europa sinds de tijd van Karel de Grote van had gedroomd, namelijk een Europa dat leeft in vrede en voorspoed. Maar dit scenario dreigt nu doorkruist te worden door de politici van de verschillende Europese landen. Alle afgesloten akkoorden berusten op een vorm van politieke samenwerking waar momenteel niet veel meer van te merken valt. Het wegvallen van de samenwerking kan de eurozone opnieuw in de problemen brengen en de verkiezingsoverwinning van het Front National in Frankrijk kan daar een voorbeeld van zijn.