De politiek van de Europese Unie steekt extreem-rechts een handje toe, aldus Montebourg. Daarmee dreigen de spanningen tussen Brussel en Parijs nog verder uit de hand te lopen. De relatie tussen beiden is al gespannen, onder andere vanwege de Franse houding wat betreft het subsidiëren van zijn filmsector.

De socialisten van François Hollande leden een zware nederlaag bij tussentijdse verkiezingen in de zuidelijke stad Villeneuve-sur-Lot. De grote winnaar van die verkiezingen was het Front National van Marine Le Pen, dat als gevolg van de besparingspolitiek van Europa aan een onstuitbare opmars bezig is.

De politiek van de Europese Unie steekt extreem-rechts een handje toe, aldus Montebourg. Daarmee dreigen de spanningen tussen Brussel en Parijs nog verder uit de hand te lopen. De relatie tussen beiden is al gespannen, onder andere vanwege de Franse houding wat betreft het subsidiëren van zijn filmsector. De socialisten van François Hollande leden een zware nederlaag bij tussentijdse verkiezingen in de zuidelijke stad Villeneuve-sur-Lot. De grote winnaar van die verkiezingen was het Front National van Marine Le Pen, dat als gevolg van de besparingspolitiek van Europa aan een onstuitbare opmars bezig is.