De voormalige Amerikaanse minister van Financiën Paul O'Neill is van mening dat de FED met vuur speelt door de rente zo lang zo laag te houden.

Wie nu Amerikaanse staatsobligaties koopt, betaalt de centrale bank eigenlijk om zijn of haar geld bij te houden. Dergelijke strategie is uiteraard niet houdbaar, ze vormt een bedreiging voor onze levensstijl.

Maar niet alleen de FED onderneemt een aanslag op onze manier van leven, alle andere centrale banken zijn in hetzelfde bedje ziek. Uiteindelijk moeten we terug evolueren naar een wereld van evenwichten, zodat de centrale banken de gevolgen van een overdreven kredietverstrekking niet moeten goedmaken.

De voormalige Amerikaanse minister van Financiën Paul O'Neill is van mening dat de FED met vuur speelt door de rente zo lang zo laag te houden. Wie nu Amerikaanse staatsobligaties koopt, betaalt de centrale bank eigenlijk om zijn of haar geld bij te houden. Dergelijke strategie is uiteraard niet houdbaar, ze vormt een bedreiging voor onze levensstijl. Maar niet alleen de FED onderneemt een aanslag op onze manier van leven, alle andere centrale banken zijn in hetzelfde bedje ziek. Uiteindelijk moeten we terug evolueren naar een wereld van evenwichten, zodat de centrale banken de gevolgen van een overdreven kredietverstrekking niet moeten goedmaken.