In Europa hebben we een doenbare publieke en sociale balans in het noorden, maar in het zuiden liggen de zaken helemaal anders. Dus een sterke competitieve positie in het noorden, maar een zwakke in het zuiden.

Liquiditeitssteun is erin geslaagd de markten te kalmeren, maar de beperkingen van deze strategie worden duidelijk door het groeiend wantrouwen van de markten tegenover de stabiliteit van de inflatieverwachtingen en dus de munt.

Politiek blijft volgens Van Canneyt de bepalende factor om uit het moeras te raken:

VS: moet de fiscale en sociale tegenstellingen overwinnen

Europa: moet een oplossing vinden voor het economisch en sociaal schisma in Europa zonder sociale vrede te verliezen

In Europa hebben we een doenbare publieke en sociale balans in het noorden, maar in het zuiden liggen de zaken helemaal anders. Dus een sterke competitieve positie in het noorden, maar een zwakke in het zuiden. Liquiditeitssteun is erin geslaagd de markten te kalmeren, maar de beperkingen van deze strategie worden duidelijk door het groeiend wantrouwen van de markten tegenover de stabiliteit van de inflatieverwachtingen en dus de munt. Politiek blijft volgens Van Canneyt de bepalende factor om uit het moeras te raken: VS: moet de fiscale en sociale tegenstellingen overwinnen Europa: moet een oplossing vinden voor het economisch en sociaal schisma in Europa zonder sociale vrede te verliezen