De politie in Saoedi-Arabië opende gisteren al het vuur op een protestbetoging in het vooral sjiïetische oosten van het land. Daarbij viel minstens één gewonde, waarschijnlijk waren het er meer.

Saoedi-Arabië zal er alles aan doen om te beletten dat de golf van protesten en straatgevechten in andere landen van het Midden-Oosten uiteindelijk ook naar het koninkrijk overwaait.

Na afloop van vrijdaggebed kan het mogelijk in sommige steden in Saoedi-Arabië erg onrustig gaan worden. In de stad Qatif eisten de betogers de vrijlating van een aantal politieke gevangenen, eis waar uiteraard niet op werd ingegaan.

De politie in Saoedi-Arabië opende gisteren al het vuur op een protestbetoging in het vooral sjiïetische oosten van het land. Daarbij viel minstens één gewonde, waarschijnlijk waren het er meer. Saoedi-Arabië zal er alles aan doen om te beletten dat de golf van protesten en straatgevechten in andere landen van het Midden-Oosten uiteindelijk ook naar het koninkrijk overwaait. Na afloop van vrijdaggebed kan het mogelijk in sommige steden in Saoedi-Arabië erg onrustig gaan worden. In de stad Qatif eisten de betogers de vrijlating van een aantal politieke gevangenen, eis waar uiteraard niet op werd ingegaan.