Volgens Albert Ploegh van ING zou een faillissement van Dexia te groot zijn om het toe te laten, het zou bovendien het toch al fragiele klimaat in Europa grote schade kunnen toebrengen. Er moet dus een oplossing uit de bus komen waardoor een worst-case scenario kan worden vermeden.

Onderhandelingen met Frankrijk kunnen bijzonder stroef verlopen

De politici gaan kost wat kost een faillissement van Dexia proberen te vermijden, aldus Ploegh. Volgens Le Figaro wil België opnieuw met Frankrijk gaan onderhandelen over de garanties, maar die onderhandelingen beloven bijzonder stroef te verlopen. Eerder werd er al namelijk een overeenkomst over deze garanties bereikt.

Ploegh denkt dat een mogelijke oplossing voor het probleem een grotere rol voor de leden van de Europese Unie en de Europese Commissie kan inhouden. In dit scenario zal er minder te rapen vallen voor de aandeelhouders, zodat het verkoopadvies voor de aandelen Dexia nog steeds gehandhaafd blijft.

Omdat de onderhandelingen met Frankrijk strop zitten, kan in een alternatief scenario een bijdrage worden gevraagd van Italië (Crediop), Spanje (Sabadell) en Duitsland (Kommunalbank) voor staatsgaranties. Ploegh twijfelt echter of met name Italië en Spanje staan gaan te springen om mee te doen, gezien de problemen waar beide landen al mee worden geconfronteerd. Ploegh heeft voor Dexia slechts een koersdoel van 10 eurocent.

Volgens Albert Ploegh van ING zou een faillissement van Dexia te groot zijn om het toe te laten, het zou bovendien het toch al fragiele klimaat in Europa grote schade kunnen toebrengen. Er moet dus een oplossing uit de bus komen waardoor een worst-case scenario kan worden vermeden. Onderhandelingen met Frankrijk kunnen bijzonder stroef verlopen De politici gaan kost wat kost een faillissement van Dexia proberen te vermijden, aldus Ploegh. Volgens Le Figaro wil België opnieuw met Frankrijk gaan onderhandelen over de garanties, maar die onderhandelingen beloven bijzonder stroef te verlopen. Eerder werd er al namelijk een overeenkomst over deze garanties bereikt. Ploegh denkt dat een mogelijke oplossing voor het probleem een grotere rol voor de leden van de Europese Unie en de Europese Commissie kan inhouden. In dit scenario zal er minder te rapen vallen voor de aandeelhouders, zodat het verkoopadvies voor de aandelen Dexia nog steeds gehandhaafd blijft. Omdat de onderhandelingen met Frankrijk strop zitten, kan in een alternatief scenario een bijdrage worden gevraagd van Italië (Crediop), Spanje (Sabadell) en Duitsland (Kommunalbank) voor staatsgaranties. Ploegh twijfelt echter of met name Italië en Spanje staan gaan te springen om mee te doen, gezien de problemen waar beide landen al mee worden geconfronteerd. Ploegh heeft voor Dexia slechts een koersdoel van 10 eurocent.