De regering van Obama doet haar uiterste best om uit de recessie te raken, met als streefdoel een groeitrend van 3 tot 4% voor de komende jaren.

Een dergelijk groeitempo zal echter niet snel meer worden bereikt, politici die een dergelijke gezonde economische groei beloven liegen dat het gedrukt staat.

De economen van PIMCO hebben het begrip 'new normal' ontwikkeld, waarbij wordt uitgegaan van een periode waarin de groei niet meer dan 2% zal bedragen.

De beleggers zullen daar rekening mee moeten houden, want ook de te realiseren rendementen zullen een stuk minder zijn.

De regering van Obama doet haar uiterste best om uit de recessie te raken, met als streefdoel een groeitrend van 3 tot 4% voor de komende jaren. Een dergelijk groeitempo zal echter niet snel meer worden bereikt, politici die een dergelijke gezonde economische groei beloven liegen dat het gedrukt staat. De economen van PIMCO hebben het begrip 'new normal' ontwikkeld, waarbij wordt uitgegaan van een periode waarin de groei niet meer dan 2% zal bedragen. De beleggers zullen daar rekening mee moeten houden, want ook de te realiseren rendementen zullen een stuk minder zijn.